tiistai 26. marraskuuta 2013

AVS - paikkaa hakeva teini

Mä nään sen katseesta tuon saman syyttävän lauseen kuin jokunen vuosi sitten. "Ihan sama!" Otsaan on kirjoitettu "mitä välii?" Koska nyt ei ole kyseessä ihmistaimi, mikä asuu saman katon alla, tämä on paikoin jopa koomista.

Piirtäisin tuosta Aapon päivittäisestä angtista sarjakuvan jos osaisin. Toisaalta minua tuntuu auttavan kun kuvittelen ponini olevan teini-ikäinen idiootti, jonka valinnat osuvat aina pettymyksen tai maailmanlopun välille. Minkäs sille voi kun ei nappaa. Vaatimukset näyttää olevan ihan yhtä raskaita poniteinille kuin ihmisteinillekin. Toki erona on, että toista komennetaan tyhjentämään tiskikone edes kerran elämässään pyytämättä ja toisen kanssa harjoitellaan yksinkertaista liikettä kavionputsaamisen jälkeen; laita jalka alas ja pidä se siellä. Kumpaakaan ei nappaa.

Mulla ei ole mitään tarvetta inhimillistää varsaani. Aapo on poni ja ponilla ponin kuri. Mutta koska kuitenkin kuvittelen Aapon musta t-paita päällä, finnit naamassa ja kyy otsassa, voin yhtä hyvin mennä pidemmälle :)

Otetaan nyt aluksi teini-Aapon huone. Sen ulkonäkö muistuttaa helvetin esikartanoa ja mitä ikinä eilen sille teinkin, se on taas juurikin niin paskainen, sekaisin ja jos mahdollista, rikki. Koska normi teinitkään ei riko rakenteita ei riko Aapokaan. Juomakuppi vaan oli tiellä ja suolakiviteline lähti irti kun ihan vaan koskin siihen. Toki telineessä on kuolaa ja hampaat jäljet, mutta se nyt vaan tippui kun katsoi päin. Paskojen teko yhteen paikkaan on yhtä hankalaa kun teinin roskien laitto roskikseen. Se on ihan v   n sama mihin ne pistää, kyllä ne joku siivoaa. Jos tämä ei olisi loukkaus sikoja kohtaan, joka kuitenkin on huomattavan siisti eläin, voisin yhdistää teinit tähän eläinryhmään. Totean kuitenkin, että siisteystaso muistuttaa jyrsijää; kustaan ja paskotaan koko matka paikasta A paikkaan B että löydetään takaisin. Niidenkin jäljethän siivoaa joku muu.

Aapo ihmisenä koulunpihalla olisi juurikin yhtä raskas kuin ponina tarhassa. Jälleen koko maailma on roskis ja muitten esimerkki käytösmalleihin ei meinaa mitään. Pihalla toki syödään ja juodaan. Normi yläaste on väärällään meidän pienten pershedelmien jättämiä nuudelipusseja ja mehupurkkeja, mutta minun karvateini seisoo paskavarpaillaan heinäkasassa ja hämmentää. Kuopsuti heinää sinne ja nenällä tänne. Tein pirusti hommaa, että löysin tasalaatuista särvintä näillä kahdelle karvakorvalle, mutta kyllä pitää sirkkiä. Siis täysin sama, että jääkaapissa on väärää ketsuppia ja kastikkeessa sipulia. Ruoka on pilalla tai ainakin siitä pitää huomauttaa jos se edes tarjoillaan kuunkiertoon nähden väärässä kyynärpään ja olkavarren kulmassa. Raskasta on pysyä teinin hengissä. Koska kuitenkin on kyseessä poikapuoliset teinit, niin ruuan paskasta laadusta ja hämmentämisestä huolimatta kaikki syödään ja aina on nälkä. Siitä sitten hörppy päälle. Koska yksikään alle 18 vuotias ihminen ei kykyne olemaan jättämättä juomalasin renkaan kuvaa pöytään ja lutraamaan muuten, niin ei siihen kykene ponikaan. Vaihtoehtoja on; lutrata ne omistajan päälle, lutrata ne Ronjan päälle tai sisällä lutrata ne heinäkuolaisella turvalla karsinan seinään... siihen valkoiseen osaan mikä alkaa vesivanerin yläpuolelta. Poikkeuksetta ulkona juotaessa nenä on myös mullassa tai hiekassa kun se tungetaan vesialtaaseen. Jos kyseistä maa-ainesta ei ole saatavilla helposti voi ennen juomista esimerkiksi rapsuttaa etujalkaa, jolloin soran ja saven lisäksi mukaan tulee aina niin ihquja karvoja vesikupin täydeltä. Ja minä pyyhin keittiön pöydän ja kannan vettä. Joka päivä.

Siisteys ja asiallinen pukeutuminen on lajista riippumatta kaikille teineille täysin helvetti. Suihkussa käyminen vielä onnistuu, mutta vaatteiden vaihtaminen. Jos se on ollut lattialla niin kauan ettet muista onko se puhdas vai ei, niin se on puhdas. Ponista on myös kiva kun harjataan ja hinkataan. Se ettei fledaa saa kummastakaan päästä sotkea, kuuluu toki asiaan. On vaan hieman eri asia pyytää ihmisteiniä kampaamaan tukkansa vaikka voilla, kunhan se näyttää siistiltä, kuin yrittää tanssia mukana muka ärsyyntyneen 400kg nelivuotiaan kanssa. Jostain syystä hännänharjauksen aikana jossain, ihan missä vaan, tapahtuu jotain, ihan mitä vaan, mihin Aapon on pakko osallistua. Ja joka päivä. Takin molemmat teinit pukevat päälleen kun sormi/nenämittarilla mitattaessa ulkona on a)märkää b) kylmää. Jos vastaus on joku muu niin takkia ei tarvita. Piste

Jatkan taas tätä aivopierua seuraavassa numerossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti