lauantai 18. tammikuuta 2014

Dinosauruksen lainapeite

Edellinen pätkä käsitteli Ronjan loimia ja niin tekee tämäkin. Sain tosiaan eilen valmiiksi tuon toppaloimen raadosta fullneckiksi projektin ja samalla lyhensin yli 20cm ostofleecen helmaa. Se loimi on myös fullneck ja ostin sen tuolle karvajeesukselle kuivatukseen. No 115cm oli taas ihan kohtuu hyvä, mutta tällä kertaa lumppu ylsi maahan asti, joten tamman kietominen siihen oli melkoinen projekti. No siitä raapaistiin huolella korkeutta pois ja loppujämistä askartelin loimeen masuläpän...


No tänään oli sitten vuorossa ulkoloimet kun tuo sisäloimipolitiikka oli jo paremmalla mallilla. Ostin Ronjalle Biltemasta 115cm sade ja toppaloimet. No kuten arvata saattaa ne olivat isoja, mutta pikku tuunauksella niistäkin tehdään näpsäköitä. No ensin yritin päästä ihan vaan helpolla tekemällä kaula-aukkoon vekit, että istuvuus edestä paranee. Loimi siirtyy silloin myös hieman eteen ja istuu selästäkin paremmin. Vekit näyttää tältä:
Siitä huolimatta loimi lähes laahasi maassa ja varsinkin kurakeleillä sitä rapaa oli sitten riittävästi. Eli nämäkin piti lyhentää. Sadeloimi oli siis ollut syksyn käytössä joten se kipaisi pesukoneen pikaohjelman kautta yläkertaan työhuoneeseen. Toppaloimen otin suoraan pakkauksesta. Ja näin se lähtee liikkeelle:
Puretaan kanttinauha siltä matkalta mitä loimea aiotaan lyhentää plus 10cm työskentelytilaa. Minä lyhensin molempia loimia koko matkalta noin 13cm. Eli puretaan kanttinauha irti ja siistitään se vanhoista langoista. Sitten leikataan ylimääräinen kangas pois ja tehdään loimen takaosaan uusi pyöreä kulma. Liitin pääli ja vuorikankaan toisiinsa ennen kanttinauhan kiinnitystä takaisin. Valmiina loimet näyttivät tältä...
Seuraavaksi  mietin mitä tehdä Bilteman S-kokoiselle kaulakappaleelle joka tulee korville. Voi olla, että tuossa vieressä odottava kaulakappale saa vielä hetken palvella semmoisenaan, koska nyt kaikki akuutit loimet ja hynttyyt on korjattu ja minä pääsen vihdoin tuunaamaan ns turhia juttuja ja nyt vuorossa olisivat ne kymmenkunta halpaa, käytettyä satulahuopaa, jotka odottavat uutta pintaa ja kivoja kikkoja. Katsotaan miten meitin käy :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti